Kaniner i produktion

En av uppgifterna på tentan är att jämföra hållande av kaniner för slakt, försök och som sällskap.
Det blev en diskussion om detta (på facebook :D) då några i klassen sa att det var sällskapskaninsreglerna som gällde för produktionsdjur. Jag mailade ordföranden i sveriges kaninproducenters förening och det var som jag trodde, det finns inga regler för att hålla kanin inom produktion. Det är djurskyddslagen som finns så förstår men ingenting mera. Så i princip är det okej att hålla kaninen i en pyttebur t ex då det är svårt att säga om den lider i det utrymmet. Osv.
Föreningen hade dock ett eget regelverk som gäller för de som vill vara med, men alla i sverige är inte det. Detta regelverk är skickat till jordbruksverket för granskning och de hoppas på svar i vinter, om regelverket accepteras så innebär det att det kommer finnas regler som gäller för all svensk produktion sen.

Kommentarer
Postat av: Kaninfamiljen

Ja, vad ska man säga? Det är sjukt helt enkelt. Jag tycker ju att standarden 100x50 cm är på tok för litet även för en pytteliten kanin under kilot.



Då kan man allstå egentligen komma undan med vad som helst bara man säger att man tänkt äta upp sin kanin, för att hårddra det hela...

2011-03-09 @ 11:19:15
URL: http://kaninfamiljen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0