Viftar med tassarna

Alltså, mina kaniner beter sig så konstigt när de ska tvätta sig med framtassarna. Vet inte om alla kaniner gör så men minns inte att min förra gjorde det och Manfred gjorde inte så i början, känns som om han tagit efter Lukas. Iallafall, när de ska tvätta sig med hjälp av framtassarna (i ansiktet och så) så viftar de jättemycket med tassarna först i luften. Varje gång gör de så, jag förstår inte riktigt syftet. Någon får gärna förklara!

En massa hö!

En tjej jag pratat med tidigare om att köpa hö utav skulle till Falköping idag så då tog hon med sig två balar till mig och körde hit det, superbra! :) Sååå mycket bättre än att köpa djuraffärens dyra hö!
Ta och kolla in Petronellas superfina holländare på Kastanjegårdens kaniner -> http://kastanjegardenskaniner.tk/
Hur fina som helst, en blå holländare vore något....<3 Fast nä, det är nog att utmana ödet att hoppas på att en till kanin ska bli snällt mottagen ^^
Jag flyttar till Skara under maj eftersom jag faktiskt hittat en lägenhet där nu som jag skrivit kontrakt på! Så att sen kommer det bli ännu smidigare att köpa hö eftersom Petronella har sin uppfödning i Skara! Jättesnällt att hon vill sälja till mig :-)

Glada killar

Nu har Lukas och Manfred återförenats helt igen, de har legat bredvid varandra hela tiden sen dess och bara myst och tvättat varandra :-) Strindberg har vart ensamkatt idag medan jag vart i skolan, han verkar inte speciellt påverkad utav det vad jag kan märka. Skönt!

Idag åkte vi på studiebesök till Horse Vision, ett utbildningscenter med kurser och inackorderingar. De båda ägarna visade oss Natural horsemanship (hur man kan kommunicera med hästen och få den att göra det man vill trots att den är lös och har möjlighet att springa iväg, typ) och hur man kan arbeta med hästen från marken. De visade hur man får hästen att buga, sätta sig ner, lägga sig på sidan, stegra m.m :-)

Ledsen och lättad och bekymrad

Nu har Sushi och marsvinen åkt, är jätteledsen över det. Kommer sakna dom så hemskt mycket.


Manfred har iallafall kastrerats idag och allt gick bra! Hade med hö och banan när jag lämnade honom, hö hade han inte ätit men lite banan så det var ju bra. Lämnade honom innan skolan och hämtade honom efteråt. Han har ätit lite hö nu när han kommit hem så det känns skönt.

Men det verkar som att Lukas inte mått så bra idag. När jag kom hem såg det ut som att han ätit knappt något hö överhuvudtaget och han låg i huset, vilket han aldrig gör annars. Om kaniner kan sakna sina kompisar så tror jag att det var precis det som han gjort idag när Manfred vart borta hela dagen....Han ville inte ha varken tomat eller russin som han annars tycker mycket om. Gav då banan till honom och det tog han lite av iallafall.
Jag har satt Manfred i en liten hage i köket, för att han skulle få vara ifred och ha det lugnt och stilla och egentligen hade jag tänkt att Lukas skulle vara i deras bur som vanligt. Men han får vara i kök och hall nu, fast utanför Manfreds hage. Han blev jätteglad när han såg Manfred, skuttade direkt fram till gallret och så la de sig sida vid sida och Lukas tvättade Manfred genom gallret. Han har rusat omkring och gjort glädjeskutt också så humöret verkar det inte vara något fel på längre iallafall! Har inte sett att han ätit ännu men jag hoppas att det kommer igång innan jag går och lägger mig, annars får jag försöka stödmata honom med Critical care så magen kommer igång igen

Nervöööös

På onsdag är det alltås dags att knipsa kulorna på Manfred och jag är jättenervös, hemskt är det. Jag menar, det är ju inte så att sen Soda dog i september att livet vart enbart glatt och lätt utan snarare tvärtom så det känns som om det vore så himla typiskt om han skulle dö till råga på allt. :-( Ska försöka att inte tänka så! Positiva tankar, för Lukas var ju kastreringen inga problem alls

Idag var vi på en värphönsanläggning, med en avdelning för höns frigående inomhus och en avdelning för krav ekologiska höns. Det var intressant, jag har aldrig vart på ett sånt ställe. Känner mig nöjd som köper ekologiska ägg iallafall, nu när jag faktiskt sett skillnaden jämfört med "bara" frigående :-)
Tänkte på en sak när vi stod utanför bussen för att byta om. Vi måste nämligen ha speciella overaller och desinficerade stövlar på besöken eftersom vi är på så många olika anläggningar, för att inte dra in smitta. I normala fall är det ju också bara ägaren och skötare som är inne i anläggningen vilket minskar smittorisker, är ju inte så att allmänheten får springa in där som de vill!  Iallafall så tänkte jag, att vad lustigt det måste se ut när man ser oss på avstånd. Cirka fyrtio människor står och balanserar på skor, plastpåsar m.m (eftersom man inte vill stå på marken) ute i typ 15 minusgrader samtidigt som vi försöker krångla på oss blåa overaller. Stelfrusen blir man efter besöken såhär års också, speciellt om fötterna. Gummistövlar är ju inte det mest värmeisolerande här i världen. Menmen, vad gör man inte för att bli en bildad och akademisk kvinna!

Bilder på Strindberg

Hittade Strindbergs högst älskade boll förut, som vart borta under några veckor. Uppskattat!












Strindberg och hans lustigheter

Imorse väckte Strindberg mig med en massa pussar, gullegubben!
Strindberg har en grej för sig ibland, han brukar nämligen stå och krafsa runt sn matskål vissa gånger efter att han ätit. Googlade på det, och tydligen är det en instinkt att krafsa över maten så ingen annan tar den, för att komma tillbaka senare att äta upp den. Undrar om han känner sig nöjd med sin "överkrafsning", skålan är ju lika synlig efteråt ändå..
Vi har lekt lite, han älskar när man håller på med handen i täcket. Då tar han i allt han kan och slår ner med framtassarna där det rörde sig :)

Kvällspigga djur

Sitter här och är jättetrött, men Lukas och Manfred kändes så stojiga så nu är de i hallen och köket och springer av sig. Marsvinen är med dom också, fungerar jättebra trots att de inte träffas så ofta, och marsvinen blir mer aktiva när kaninerna är med dom. När de är själva så sitter de mest på samma ställen.
Apropå marsvin så brukar inte jag vara så förtjust i dom, men Signe och Hedvig gillar jag! De är två fina damer med stor personlighet. Har gosat extra mycket med dom idag (de fick vara i sängen t.o.m :O), för om några dagar så flyttar de härifrån tillsammans med Sushi. Har kännt dom i ett och ett halvt år och tycker mycket om dom, så måste passa på nu när jag har chansen för sen kommer jag inte träffa dom mera. Kommer sakna.

Idag har jag hjälpt en klasskamrat och hennes pojkvän att städa ur deras gamla lägenhet, sen var jag hemma hos dom och såg på melodifestivalen (min favoritlåt var den med the playtones, men man måste nog vara musikaliskt bevandrad för att gilla den för ingen annan i sällskapet gjorde det :)) och sedan såg vi på gaygalen. Rätt okej kväll även om det saknades en person. Jag försöker vänja mig vid att saker och ting aldrig kommr bli som jag vill igen, men det är inte så lätt. Menmen, jag har ju iallafall mina grabbar kvar som följer med mig sen.

Farbror furminator

Imorses hittade jag en enorm hårboll under soffan, vilket kan förklara att Sushi gick omkring och kräktes förra helgen. Kan förstå att den var svår att få upp.
Hursomhelst så fick båda katterna träffa på furminatorn idag för att få bort lös päls och förhindra fler hårbollar. Strindberg tappade inte så mycket men han är ju så liten så han inte fått någon ordentligt vinterpäls. Sushi hade desto mera, hon spann när jag "kammade" henne så det var ju positivt att det var uppskattat!
Båda katterna är statiska nu också, vet inte om det beror på torr luft eller något. De andra djuren är det inte men det kanske beror på pälsstrukturen. Strindberg som annars är väldigt kontaktsökande tycker jag har minskat något med det, men det är inte så konstigt eftersom både han och jag får en stöt när han kommer emot mig... Sushi ser väldigt rolig ut när hon är jättemycket statisk, för då står pälsen liksom rätt ut så hon ser ut som en fluffig boll ungefär.

Ytterligare en hälsning!

Lyckades hitta mailadresserna till de som köpt Madonna, Silvia och Obama. Så det är bara Lady Gaga kvar, men dom hade jag bara telefonkontakt med och somsagt så försvann alla nummer när min telefon gav upp livet...

Hursomhelst så fick jag svar från Obamas ägare för ett par dagar sedan. Han verkade ha det bra han också, han heter fortfarande Obama men har ett flertal olika smeknamn som barnen har gett honom. Han får vara ute i huset och springa mycekt och tydlgien har han som två personligheter. På dagen är han jättesnäll och skuttar lugnt omkring och låter barnen leka och gosa med honom men på kvällen nrä de gått och lagt sig så blir han som en vildning och rusar runt genom alla rum och då får ingen gosa med honom för då ska han bara busa :-) Som om att han vet att han måste ta det lugnt med barnen!
Bad dom att väga honom, eftersom han var minst i kullen tidigare. Han vägde endast 1,2 kilo nu så han är fortfarande en väldigt liten kille! Han verkade ha det bra han också!

Jag tycker det är jättetråkigt att de övriga köparna inte hört av sig, efetrsom jag sa att det var viktigt att de hörde av sig och berättade hur det gick och skickade bilder osv :/ Jaja, det är väl bara att hoppas att de har det bra allihop och att de inte bytt hem eller något

Kastrering

Nästa vecka blir det äntligen kastrering för Manfreds del! Jag är nervös....Men jag hoppas att allt kommer gå bra och att det kommer få honom att sluta kissa överallt, saknar att ha dom skuttandes i rummen och mysandes i soffan på kvällen!

Dvärgbandmask hittad i Sverige

Nu har dvärgbandmask hittats i Sverige. Sverige var tidigare ett av fem europeiska länder som inte hade parasiten, men nu med öppna gränser och folk som reser hit och dit så har den alltså tagit sig in i Sverige. Parasiten smittar från sorkar, till räv, hund och katt som äter sorken. De får inga symtom men kan i sin tur smitta till människa, vilket kan vara dödligt och man kan bära på parasiten under flera år efter infektionstillfället.
Det lär inte dröja länge nu innan dvärgbandmasken fått stor spridning och det kommer innebära stora skillnad för många. Man kommer inte längre kunna äta bär osv direkt från skogen, eftersom en räv kan ha vart där och infekterat med parasiten. Det kan bli farligt att klappa sin hund eller katt om de har sprungit lösa i skogen, och ätit en sork. Sverige var ett av få länder där man fortfarande kunde gå ut i skogen och plocka bär och äta direkt, men det kommer man bli tvungna att sluta med om parasiten får stor spridning. Man kanske blir tvungen att desinficera händerna efter att man klappat sin hund, om den vid något tillfälle har vart okopplad utan uppsikt utomhus.
Det är så tragiskt, men det var bara en tidsfråga tills parasiten skulle vara här.

Två bästisar


Både Lukas & Manfred fäller nu så se ser ut lite sisådär. Jag tycker de ser så nakna ut när de tappar luggarna!
Dessa två herrar är verkligen bästa vänner. Det lilla tjafs som pågick under ett par veckor (skrev om det i ett tidigare inlägg) då de kunde jaga runt på varandra ibland, är som bortblåst. De gör allting tillsammans, det är sällan något större avstånd mellan dom. Hoppar den ena i toalådan så kommer den andre efter, och hoppar en ut så gör den andre detsamma! Ska en vila en stund så måste också den andre göra det, så de ligger alltid sida vid sida och myser

Animal transport and slaughter

Igår hade vi en föreläsning på engelska för ovanlighets skull, men föreläsaren kom också från...England tror jag! Hon föreläste iallafall om transport och slakt av djur, vilket var oerhört spännande och väldigt hemskt.
Vi fick se bilder och filmer på hur djuren hade det under transporten i vissa länder. Exempelvis kan får behöva transporteras i TJUGO dygn från Australien till Mellanöstern, många av fåren är döda när de kommer fram pga vätskebrist, stress, att de trampar ihjäl varandra m.m. Vi fick även se hur de i Egypten behandlar djuren som ska slaktas, de körde djuren på en öppen lastbil och när de ska av så knuffas t ex kon bara av och det spelar liksom ingen roll för dessa människor att djuret ramlar i gatan med huvudet före. Inne i slaktutrymmet så skär de av senorna på djurens bakben, för att de inte ska kunna röra sig.
Mycket hemskheter var det. Föreläsaren sa typ att man inte kan jämföra Egypten med Sverige för de har inte samma ekonomiska möjligheter till god djurhållning, men jag håller inte helt med henne. Jag förstår att de inte kan lägga pengar på att bygga fina ladugårdar och ge dom bra mat, när de knappt har råd med bostäder åt sig själva och det finns väldigt mycket fattigdom. Men såna saker som att misshandla djuren genom att kasta dom i gatan, skära av dom senor m.m handlar inte om fattigdom. Det är väl knappast billigare att knuffa av djuren än att fälla ner rampen och låta djuren gå av själva? Jag förstår faktiskt inte hur man som människa kan göra så mot ett djur, att klara av att höra det skrika av smärta för att det brutit ett ben under transporten men ändå piskas framåt för att gå in i slakthuset.
Sjukt, tycker jag. Vad tycker du?

Så, om du köper kött. Köp för guds skull svenskt kött åtminstone! Man kanske kan tro att danskt kött är bra, efetrsom det ligger så nära Sverige. Men dansk djurhållning är riktigt dålig, djuren är bara maskiner som ska producera. välfärd är inte speciellt viktig. Sveriges konventionella produktion (alltså inte ekologiska) är liksom bättre än Danmarks ekologiska produktion och det säger ganska mycket tycker jag....

Jag äter inte kött så jag behöver iallafall inte ha det på mitt samvete. Däremot dricker jag mjölk, äter ägg m.m så helt "fläckfri" är jag inte heller. Mjölkkorna transporteras också långa sträckor när det är dags för slakt och det är många gånger ett stort lidande för djuren då det är så stressigt, många djur i en lastbil, varmt m.m. Så att jag dricker mjölk bidrar till att fler mjölkkor måste användas och då måste även fler uttjänta mjölkkor slaktas.
Jag har inget emot att djur slaktas och äts upp, själva slakten lider djuret inte av om den går rätt till. Det är allt annat jag inte gillar, hur djuren behandlas på gårdarna, hur de transporteras m.m

En hälsning från Picasso!

Idag kom det ett mail från ägaren till Picasso, en av Lukas barn som föddes 26/5-10.
Han har verkligen blivit stor nu och är jättefin, nästan så jag ångrar att jag släppte iväg honom ;) Nädå, han verkar ha det superbra där han bor, frigående inomhus och med en katt som bästa kompis! Är jätteglad över att han verkar ha det så bra, känns väldigt skönt att lillkillen har ett så fint liv.
Han hade växlat i färgerna, tidigare var han vit med grå/mörkgrå fält men nu har fälten snarare blivit bruna och svarta på vissa ställen. Jättefint! Väldigt fint tecknad i ansiktet också. Kan se både Lukas och Lilo i honom!

Picasso, ungefär 5 veckor gammal:



Picasso nu, 9-10 månader:



Strindberg och den läskiga rullatorn

Idag så gick jag ut med Strindberg till en närliggande park. Han tyckte det var otäckt och höll sig platt på marken. En tant med rullator kom gående längs gångvägen och när Strindberg fick syn på ekipaget så rusade han iväg in i en enorm buske, en väldigt tät och svårgenomtränglig taggbuske. Och kvar utanför busken stod jag. När tanten passerat försökte jag locka ut honom men han satt bara i mitten av busken och tjöt. Gick runt busken för att se om det fanns någon öppning någonstans men det gjorde det såklart inte. Så tillsist fick jag ta mig in i busken ändå för att försöka få ut honom, gick in på ett ställe först där jag kunde få tag i kopplet men det gick inte att dra ut honom så fick gå ut igen och gå in från andra hållet. När jag skulle ta tag i honom så sprang han åt andra hållet och sprang ut ur busken, men som tur var så stod det en kvinna där som stannat för att se hur det gick så hon fick tag i kopplet när han sprang ut ur busken.

Väl hemma igen så tänkte jag sitta vid datorn och Strindberg satte sig på datorbordet som han brukar göra. Plötsligt så kräks han jättemycket, en spya som såklart hamnar på tangentbordet. Han spydde väl för att han blev så uppstressad av situationen ute antar jag :/. Det var inte det lättaste att få rent det, fick bända bort tangenterna med en linjal...

Så, det jag fick som tack för att jag tog ut min käre lille kisse var att han spydde ner tangentbordet och att jag stack mig överallt när jag tog mig in i taggbusken!

Strindberg på facebook

Nu har Strindberg skaffat facebook, han fick nämligen veta att det måste alla coola katter ha. Hursomhelst så vill han ha vänner att följa och som läser om hans upptåg! Ni hittar honom här -> http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/profile.php?id=100002021571535

Lukas & Manfred

Lukas och Manfred är ju så himla söta. De trivs verkligen jättebra ihop, tvättar varandra hela tiden och ligger tätt intill varandra och myser. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så, ska ordna kastreringstid till Manfred i nästa vecka tänkte jag. Så jag hoppas att kastrering minimerar ännu mer att det uppstår bråk mellan dom! Vore jättetråkigt att behöva sära på dom, nu när de bott ihop under flera månader och trivs så bra under denna tiden.

Jag håller på och laddar för att ta en dust med Lukas päls med furminatorn ute på balkongen. Han fäller som sjutton nu, och det är INTE roligt. Det var samma sak förra året. Klappar man på honom så får man en matta av päls på handen och det flyger omkring päls överallt. Jaja, det är väl tur iallafall att det finns dammsugare..

RSS 2.0