Lägenhet

Idag så var jag även och tittade på en lägenhet i Skara, precis mittemot skolan. Ett jättefint gammalt trähus.
Lägenheten var väldigt mysig, inte världens snyggaste kanske utan mer trevlig! Köket var dock pyttelitet, det var snarare en kokvrå men ja, det gör inte mig så mycket då matlagning inte är mitt huvudintresse hehe.
Vardagsrummet och sovrummet var trevligt, ljust och bra med trägolv i båda rummen. Badrummet var väl rätt normalt, inget speciellt jag tänkte på.
Jag är i huvudsak positiv, det enda negativa är väl att de ska renovera en massa, de hållr på och byter panel på hela huset och så ska kanske taket läggas om och det kommer ta några månader men jag tror att jag kan stå ut (hoppas jag :D). Lämnade en intresseanmälan iallafall, är väl inte jättetroligt kanske att jag får den då det kändes rätt viktigt för dom att man hade en inkomst och jag får ju bara studiebidrag.... Jaja, får väl se!
Även om det finns en hel del lediga lägenheter i Skara så är det inte jättelätt att få tag i en lägenhet som passar, för det bor så mycket studenter där så de ettor och tvåor som blir lediga försvinner lika fort. När jag började plugga och flyttade till Skara så fick jag bo i studentrum för att jag inte fick någon lägenhet. Det var minsann en hemsk upplevelse, fast det var ju kul att ha andra i närheten att umgås med på kvällarna och så. Men det var alldeles för oprivat för min smak! Men jag hade åtminstone djur på rummet så det var ju tur (egentligen så får man inte det, men jag smusslade in dom ^^)

Strindberg

Strindberg firade fem månader i lördags, han börjar bli en stor kille! Han väger över 3 kilo nu, går inte att väga honom längre på hushållsvågen. Vet inte vad han väger exakt för den vanliga vågen visar olika hela tiden...
Hur som helst så är han en oerhört trevlig kisse! Så social och kärvänlig.
Hans favoritlek går ut på att jag kastar en tygråtta, han springer och hämtar den, jag kastar den, han hämtar den, osv. Han har blivit riktigt duktig på det! Fort går det när han slirar fram över golvet :D

Här kommer en relativt nytagen bild på honom, den är inte jätteny dock utan tagen för två veckor sen ungefär. Han ser ungefär likadan ut förutom att han är något större :)


En lördagnatt

Klockan är snart två, natten mellan lördag och söndag. Anledningen till att jag är uppe är för att täckena var i akut tvättbehov men det fanns ingen tvättid så jag gick ner efter 21:00 när tiderna slutat och då man egentligen inte får tvätta. Tvättade och skulle sen tumla. Har väntat på tumlaren i fyra timmar nu men det är fortfarande inte torrt. Har tagit ut allt utom ett av täckena nu för att se om det blir bättre, ska gå ner om en stund igen och är det inte torrt då heller så får jag väl sova med filt antar jag.
Jag är så sjukt trött, har suttit och druckit massor av cola men jag märker aldrig av den där uppiggande effekten som andra säger sig få så det känns lite onödigt såhär i efterhand. Tänk att det inte var längesen (typ två år sen) som jag satt uppe den här tiden i princip varje natt och ändå pallrade mig iväg till skolan på morgonen. Förstår faktiskt inte hur jag orkade. Jag har fortfarande svårt att sova, men nu håller jag mig i sängen och sätter mig inte vid datorn. Ligger och försöker somna eller läser en stund och hoppas att jag blir tröttare. Men det är ofta som jag inte orkar gå upp på morgonen om jag haft en sån natt då jag inte kan sova. Men ja somsagt, för bara två år sen var jag vaken långt in på nätterna och gick till skolan ändå. Jag kanske börjar bli gammal? Fast iofs så mådde jag inte så bra utav det heller, var konstant trött och fick blodtrycksfall flera gånger om dagen.
Det där med blodtrycksfall är ju läskigt, har inte haft det så mycket nu den senaste tiden men då och då så kommer det. Det är rätt otäckt, speciellt när det blir sådär att man måste sätta sig ner och det bara susar i öronen. Såg mig själv i spegeln en gång efter ett sånt, var helt kritvit i ansiktet. Typ som ett spöke! Rätt läskigt
Katterna verkar vara rastlösa, de undrar väl kanske varför vi inte ska sova. De bara går omkring liksom, helt planlöst. Runt runt runt runt. Lägger sig en stund och vandrar sen omkring igen, känns som om de är jätteförvirrade.

Inte så väldigt djurrelaterat inlägg denna gången!

Allergi?

Jag har börjat oroa mig för att jag är allergisk mot något för har börjat klia extremt mycket på mina armar. En dag så svullnade ena underarmen upp jättemycket, kliade massa och var röd och varm. Jag har funderat på att gå och testa mig, men vågar inte göra det heller för vill inte få höra att det är något djur jag är allergisk mot....är inte så jättefarligt än heller utan det är bara armarna som kliar, känner mig inte rinnig i ögonen eller sådana saker. I fredags var jag på en födelsedagsfest som två i klassen hade så då var det ju en del från klassen där, iallafall så började det klia extremt mycket på armarna helt pltsligt och det blev jätterött och varmt. Och typ alla i min klass har ju djur...även om man duschar och sådär så sitter det ju på kläderna. Vore inte kul om jag blivit allergisk mot djur, det vore typ det värsta som kunde hända faktiskt :/

Kvällsmat

Har precis serverat kaninerna och marsvinen deras grönsaker, så nu råder lugnet här hemma. Speciellt från marsvinens håll har det vart upprörd stämning en stund, så fort jag har rört mig har de satt igång och tjutit i förhoppning om att jag skulle gå ut till köket och hämta grönsakerna :-) Men nu har dom fått dom så de ska väl hålla sig lugna ett tag iallafall ;) Lukas och Manfred säger inte så mycket (av naturliga skäl) men de visar desto mer att de blir glada när grönsakerna kommer, för då rusar dom runt i full fart. Typ som att de blir så glada att det bara spritter i dom!

Planerar flytt

Jahajaha, lite mindre roligt jämfört med igår är att jag och min sambo bestämt oss för att inte bo ihop längre och inte vara tillsammans längre. Eller ja, jag har inte bestämt så mycket men vill inte den ena parten så är det ju inte så mycket att göra. Har vetat om det i en månad ungefär nu iallafall.
Har suttit och tittat lite på lägenheter idag, kommer antagligen att flytta tillbaka till Skara. Har bott i Falköping ett år nu men fått pendla till skolan och jag känner att eftersom jag ska bo själv så känns det tråkigt att åka till Falköping när hela klassen finns i Skara, jag måste ändå flytta då jag inte har råd med nuvarande lägenheten ensam så då kan jag lika gärna flytta till Skara.
Har mailat en kille på blocket som skulle hyra ut sin tvåa så får se vad han säger, men lägenheten ligger i ett område där jag egentligen inte vill bo men är det billigt så tar jag nog den ändå för lägenheten var fin. En annan lägenhet är en som ska visas på måndag. Den ligger centralt och dessutom mittemot SLU (skolan där jag går) så det är ju asgött. Något hög hyra egentligen men jag räknar med att få bostadsbidrag.
Är främst en tvåa jag vill ha, eller en större etta. Kommer ju ta med mig Lukas och Manfred (såklart) och även Strindberg kommer att följa med då han är min katt och med djur så kan det vara skönt att ha lite större yta...Finns även en etta på 25 kvadrat ledigt, men det tycker jag känns för litet att ha 2 kaniner och en katt i, speciellt eftersom jag kanske vill att Strindberg ska ha en kompis när jag är i skolan om dagarna. Hade det bara vart jag så hade 25 kvadrat funkat, speciellt efetrsom jag inte vill bo kvar här när skolan är slut om ett och ett halvt år. Men jag vill ju ha mina djur hos mig också och att de ska ha utrymme att röra sig på för att må bra.
Men det ordnar sig nog med lägenhet hoppas jag och jag hoppas att mina föräldrar har möjlighet att hjälpa mig med flytten när det är dags.
Kommer bli jättetomt och hemskt utan Sushi (andra katten) och marsvinen, och såklart även utan den person som jag älskar mest av allt i hela världen. Men sånt är livet, allt går inte som planerat.

Goda nyheter!

Har mötts av goda nyheter både igår och idag. Igår så fick klassen sms från SLUNIK där det stod "Tentamensresultat" - vilket medförde att hela klassen snabbt skyndade sig hem när dagen var över för att ta en titt. Det var kursen Statistik för biologer som vi hade tenta i precis efter jullovet och det som hade lagts upp på internet var vilka nummerkoder som INTE hade blivit godkända. Mitt nummer var inte ett av dom, jag är alltså godkänd! Nu är det bara att vänta på det slutgiltiga betyget också, men det viktigaste är att jag blev godkänd och nu kan jag lägga ännu en kurs bakom mig.
Idag fick vi äntligen våra efterlängtade betyg i Etologi & Antrozoologi, som vi skulle fått för längesen egentligen men kursledaren är höggravid (bebis om en vecka ungefär) och hade blivit dålig och inte hunnit ordna med betygen så snabbt som det var tänkt så det blev något förskjutet. Jag fick iallafall en 5:a i betyg, vilket känns jättekul! Känns ju bra när det man gör lönar sig :-)

Lite skryt såhär en januarieftermiddag!

Kloklippning

Idag var jag tillsist tvungen att ta tag i att klippa Manfreds klor, som blivit väldigt långa. Har inte velat ta dom tidigare eftersom han får sån panik när man håller fast honom, han blir liksom helt blockerad. Rätt så läskigt. Iallafall så var de så pass långa nu att de inte hade kunnat bli mycket längre utan att det började göra ont...man önskar ju att han kunde förstå att de måste klippas för att han kommer få ont i fötterna annars och inte kunna röra sig ordentligt. Jag klarade mig undan ganska bra, han sparkade upp några rispor på mig, men ingenting som började blöda iallafall. Brukar göra så att jag sitter på golvet och liksom klämmer fast honom mellan mina ben, liggandes på rygg. Det brukar fungera ganska bra när man väl fått honom på plats. Låter väldigt brutalt, men att hålla honom på vanligt vis går inte utan då bara sparkar han och kastar sig och håller på så jag blir orolig att han ska göra så precis när jag klipper, med risk att skada honom... Nu är klorna klippta för denna gången iallafall! Tror inte att han kommer bli speciellt avslappnad någonsin, möjligtvis något bättre efter kastrering men aldrig helt bra. Nu är han så gammal (sex månader) och det har inte blivit ett dugg bättre utan han får fortfarande samma panik och det spelar ingen roll vad man gör för något då.
Passade på att klippa klorna på Lukas och marsvinen också, betydligt mer lätthanterade!

Kaninbebisarna

Satt och tittade på bilder på våra kaninbebisar och saknar dom litegrann! Så himla söta. Har inte hört så mycket från de nuvarande ägarna trots att jag bad dom att höra av sig, är bara två som har gjort det (och dom ungarna verkar ha det jättebra!). Kan inte kontakta dom andra själv heller eftersom alla nummer försvann från min telefon vid ett tillfälle i höstas :-( Hoppas att dom har det bra iallafall


Från vänster: Madonna, Obama, Lady Gaga, Silvia, Picasso

Höproblematik

Det här med djurens (2 kaniner och 2 marsvin) är ett ständigt återkommande problem i denna lilla familj. Vi köper hö från djuraffären, en säck på 2,8 kilo kostar 75 kronor. Det går åt lite mer än fyra såna säckar på en månad, så det blir mer än 300 kronor. Jag tycker det är helt sjukt hur en så billig produkt kan bli så dyr, för hö är billigt egentligen. Det brukar kosta 2 kronor för ett kilo så den säcken kostade nog ungefär 6 kronor för djuraffären i inköpspris, förstår inte hur de kan ta såna priser då.
300 kronor kanske inte låter så mycket, men tillsammans med allt annat som ska köpas så blir det en del kostnader för djuren. Förr kunde jag få hö gratis, av min farmor som hade bondgård med kor så då kunde vi bara åka dit och hämta det. Men nu har hon inte kvar gården längre tyvärr...har försökt att få tag på någon bonde som kan sälja hö, jag är alldeles för feg för att ringa så jag har bara mailat eller smsat men har inte fått något svar överhuvudtaget.

Ja tråkigt är det, men som det ser ut nu så går det inte att komma ifrån heller för de behöver ju sitt hö. Önskar bara att vi kunde få tag i det billigare på något sätt!

Utvärdering!

Ja nu har Lukas och Manfred bott i köket under några dagar, de verkar uppskatta det och det är trevligt att ha dom därinne. Men det är mindre roligt att jag får torka kiss varje dag och sopa upp jättemycket bajs, Manfred gör nästan ingenting i lådan :/ Antar att det är han iallafall, förlitar till 99 % på att Lukas går till lådan, men det är sällan som jag egentligen ser vem som gör det på golvet för det är oftast efter natten som det är värst!
Menmen, det är ganska lätt att få bort det ändå och förhoppningsvis slutar det när Manfred är kastrerad. Förresten börjar det bli bråttom nu för häromkvällen (fredags...?) så var han på och juckade en massa på Lukas, så typiskt precis efter att jag skrivit att något sånt inte hänt mellan dom! Men han gjorde det bara den kvällen och sen har det vart lugnt...men nu vet jag att han kan så nu måste jag ta tag i det. Vill göra det på blå stjärnan i gbg, där Lukas kastrerades. Hade funderat på distriktveterinärerna här i stan (eftersom smådjurskliniken här i stan är kass - åtminstone på kaniner) men så fick jag veta att de inte hade speciellt bra tillgång på utrustning eller syrgas, vilket ju kan vara bra, speciellt om det uppstår komplikationer.
Så jag vill inte att han kastreras av dom heller, så det blir troligen göteborg. Det jobbiga är att det måste vara någon gång när jag inte har skola och så måste jag sova kvar där och ordna med det, eftersom man får hämta dom på eftermiddagen och jag vill inte sitta med en nyligen nedsövd kanin på tåget där det är stressigt, kan vara kallt osv. Från blå stjärnan - hem till lägenheten tar det totalt två timmar kanske, vilket kanske inte är jättelång tid men vill ändå kunna åka direkt med honom och stoppa in honom i en bur och se till att han vaknar upp ordentligt och kommer igång att äta. Nästa dag kan jag åka hem med honom om allt har kommit igång för då är det inte kritiskt på samma sätt. Men jag kanske nojar alldeles för mycket :-)

Lukas har dille på hår

Lukas fick höra att det är inne med lugg i år i kaninvärlden, så det enda som existerar för honom nu är att vårda luggen så att den ska frodas......





Som den förstående moder jag är så låter jag honom hållas!

Soda

Just ja, fick häromdagen hem en tavla som vi skickat efter på vår valp Soda, som fick avlivas endast fem månader gammal.
Såhär ser den ut:

Har inte hängt upp den än så den står på soffryggen

Gott nytt år!

Ja gott nytt år på er :-)

Idag fick Lukas och Manfred på prov flytta in i köket, får se hur det går iom att Manfred inte alltid väljer att gå på låda när han ska uträtta behov - men jag har inte gett upp ännu! :-)


Katterna tyckte att det var väldigt intressant :-)


Gjorde såhär med toalett och mat (så som i bild 1 med deras vanliga toalåda och höet enskilt bredvid var inte så smidigt, hö över hela golvet!!) - inte så snyggt kanske att ha höet i en gammal kattsandskartong men förhoppningsvis är det funktionellt iallafall ;) Ska köpa toalätt och ha i lådan också eftersom det inte hamnar "överallt" på samma sätt som gruset som liksom flyger med när de hoppar ut ur lådan :-)


Manfredsötnosen!


Deras "tjafs" som jag skrev om i ett tidigare inlägg, då de hållt på och jagat runt lite på varandra då och då, verkar som bortblåst! De kanske hade en fnurra på tråden, så där som det kan vara i relationer ;-).
Kaninfamiljen (www.kaninfamiljen.se) skrev att det var roligt att läsa om Lukas och Manfred, eftersom man alltid säger att hanar inte fungerar att ha tillsammans. Att sätta ihop Lukas och Manfred var lite av en chansning, Lukas bodde ensam eftersom honan Lilo som han fick en kull bebisar med inte ville veta av honom när han kastrerades för att de skulle kunna bo ihop. Eftersom Lukas är väldigt social av sig och tycker om sällskap så bestämde jag mig för att testa om han och Manfred kunde bo ihop, Manfred var åtta veckor när dom sattes ihop. Det har fungerat över förväntan sen dess, trodde nog innerst inne inte att det skulle gå så bra. Förutom deras lilla gnabb som varade under ett par veckor och som inte var speciellt allvarligt, så har det vart lugnt. Har aldrig ens sett dom rida på varandra i dominanssyfte så det verkar som att de matchar varandra väldigt bra. Nu är ju Lukas kastrerad - hade han inte vart det hade jag itne vågat sätta ihop dom alls men även kastrerade hanar brukar vara svåra att ha ihop. Nu är Manfred sex månader och han har blivit könsmogen, så jag tror inte att det kommer uppstå bråk mellan dom för då borde det ha blivit det redan tidigare när han blev könsmogen. Men kommer ändå kastrera honom för att minimera risken, och kanske blir han bättre på att använda lådan och blir lite lugnare :-)

RSS 2.0