Redovisningar!

I torsdags hade vi föreläsning om utfodring av "exotiska" djur i skolan - alltså kaniner, gnagare, fisk, reptiler och fåglar. Det var väldigt kul och intressant, vi har inte haft så mycket föreläsningar om dom djuren tidigare utan det har mest vart hund, katt och lantbruksdjur! :-)

Igår, fredag, hade vi gruppredovisningar och min grupp redovisade om utfodring av gorillor ;) Nu sitter jag coh håller på med en ny presentation som ska redovisas enskilt på måndag. Hörsel hos valar är mitt ämne, skojigt!

Kaninerna ska få en matta i buren snart tänkte jag, de säljer ju billiga mattor på rusta nu så ska se vad odm tycker om det :-) Flyttade ju toalådan häromdagen så den var placerad vid höhäckarna, det var inte så smart...Höet hamnade i lådan när de åt och då verkade de inte förstå att lådan var en toalett längre för såklart ville dom inte göra sina behov i maten så de började använda hela buren istället :-) Jaja, så kan det gå!

Soda

Igår så var det sex veckor sedan Soda avlivades, jag saknar henne hemskt mycket varje dag. Soda var en finsk lapphund och i mina ögon den finaste hund man hade kunnat tänka sig. Hon avlivades dagen hon fyllde fem månader, när hon tillsist inte orkade kämpa mer mot sin magsjukdom. Hon var alltid så glad trots att hon antagligen hade jätteont. Hon var alltid så snäll mot de andra djuren, även om det såklart kliade i kroppen på henne att få leka med dom små "gosedjuren" =). Vila i frid älskade lilla valpen!




Här är en av dom sista bilderna som togs på Soda, strax efter att jag ringt till distriktsveterinärerna och vi bestämt oss för att låta henne somna in. Man ser på henne hur dåligt hon mådde, tycker det syns på blicken...

Kolmården

Igår så åkte klassen till Kolmårdens djurpark, härligt att få se lite vilda djur :-) Vilda i den mån det går iallafall! Resan fram och tillbaka tog drygt 8 timmar, lite jobbigt att åka över en dag och bussen gick redan klockan 6 på morgonen! Fick se "bakom kulisserna", det som man som vanlig besökare aldrig ser vilket var väldigt spännande! Träffade på bl.a. hela giraffgänget i stallet, som var väldigt nyfikna och närgångna och skulle nosa på alla. Tittade även på när afrikanska vildhundar blev utfodrade med ett djur som slaktats och hängt upp i kedjor, inte så trevligt att titta på men bra för hundarna att det blir så naturligt som möjligt :)

Dom mindre vilda djuren hemma fick klara sig själva under dagen och det verkade dom ha klarat av fint, marsvinen var väldigt pratglada dock så de kände väl att det hade vart tomt :)


Lite omstrukturering!

Idag gjorde jag om lite i buren åt Lukas och Manfred, så nu har de toalådan i anslutning till höet eftersom framförallt Manfred tycker om att uträtta sina behov samtidigt som han äter :). Det går även bättre och bättre med att Manfreds rumsrenhet, de är ute och skuttar i vardagsrummet för det mesta när jag är där. Lukas har återgått till att vara rumsren, det var en period då det fungerade sämre (könsmognaden?) men nu verkar det inte vara några problem alls med det längre.
När han var liten så gick han lös från första dagen och bajsade och kissade bara i lådan, han sov även i min säng då :-) Skaffade en bur sen när han började bajsa och kissa på golvet en massa och buren är även bra att ha nu till Manfred eftersom han vart lite sämre på att bajsa och kissa i låda! Vet inte om jag kommer vilja ha dom helt lösgående någon gång eller om det räcker med att de får komma ut och skutta, har fått en del fula fläckar på golvet efter Lukas nämligen..Buren är ändå stor (160x80) så jag hoppas ju att det räcker för dom + att de är ute och springer när jag är där och ser på tv/pluggar osv :) Nu blir ju Manfred könsmogen snart också så då kanske även han börjar kissa lite överallt och det är ju inte så kul, ska dock kastrera honom så får väl se hur det blir ;-)



Såhär ser buren ut. Lukas och Manfred ligger uppe på huset, favoritplatsen! De är aldrig inne i huset dock ;) En tunnel. en hängmatta, två stycken höhäckar (ena tom på bilden eftersom jag precis ändrat om dom och lådan :-)) En hörnhylla med skål och vattenflaska!




På jakt efter pellets :-)

Lukas Felix

Lukas är en liten lejonhuvad dvärgvädur som jag köpte i oktober 2009 :) Hade ett par månader tidigare förlorat min gamla dvärgvädur Nicke som jag haft under många år och jag ville gärna ha en ny kanin igen!
Lukas är viltblå till färgen och hur trevlig som helst. Han gick tidigare lös på mitt studentrum (där det inte var tillåtet med djur :D) och var helt rumsren, det är han tyvärr inte längre så nu bor han i en bur på 160x80 cm och får komma ut och skutta istället :) Han får vara ute rätt mycket eftersom han är ganska duktig på att vara rumsren ändå, om det inte går längre stunder...
Lukas är kastrerad men har hunnit få en kull med kaninungar, som föddes i maj 2010! De var jättefina allihopa.


Lukas ute i höstsolen, 2010!



En av Lukas döttrar, Silvia. Blir nog pappa upp i dagen när hon blir äldre :) Flyttade hemifrån i juli

Bloggande!

Tänkte börja blogga lite om allt möjligt här i livet, kommer nog bli mycket djur antar jag och därav bloggens namn :)

RSS 2.0